• Головна
  • Новини
  • "Ти не виживеш, мужик": експрезидент Польщі розповів, як вести перемовини з путіним

"Ти не виживеш, мужик": експрезидент Польщі розповів, як вести перемовини з путіним

"Ти не виживеш, мужик": експрезидент Польщі розповів, як вести перемовини з путіним

Перший президент демократичної Польщі Лех Валенса заявив, що стандартна дипломатія у діалозі з росіянами абсолютно не працює.

Перший президент демократичної Польщі Лех Валенса заявив, що стандартна дипломатія у діалозі з росіянами абсолютно не працює. Під час перемовин з кремлем слід говорити з позиції сили, адже це єдина мова, яку там сприймають.

Як інформує Lviv.Media, про це президент Лех Валенса заявив під час інтерв'ю виданню Interia.

Лех Валенса, який був лідером опозиційної до комуністичної влади профспілки "Солідарність" та у 1990-у році став першим демократично обраним президентом республіки Польщі, заявив, що під час своєї каденції планував вступити до ЄС та НАТО разом з Білоруссю та Україною, проте цього не дозволив час. Проте стосовно Росії таких планів у польського лідера не було.

"Основною метою було розбити СРСР і вивести свої війська з наших земель, але в кінцевому підсумку необхідно було повернути Росію на правильний шлях", - говорить він.

[caption id="attachment_32535" align="aligncenter" width="1024"] Лех Валенса
фото: REUTERS[/caption]

За його словами, після перемозі у Холодній війні Захід не захотів змінити політичну систему росії, і таким чином втратив свій шанс назавжди відвернути загрозу терористичної ядерної держави, якою постала сучасна країна-агресора.

"Це можна було зробити на благо, показавши росіянам, що так вони житимуть краще, або силою, скориставшись національними та етнічними розбіжностями, щоб розчленувати Росію", заявив він.

Водночас  Лех Валенса наголосив, що мова дипломатії, яку Західні лідери обрали для спілкування з путніим, від початку була неправильною.

"Треба було світи й сказати йому - Чувак, вас є ракети, а ви знаєте, що у нас? Ми просто не хочемо у вас стріляти. Ми не хочемо вас руйнувати, ми просто допоможемо вам. Ми хочемо миру.Не змушуй нас використовувати наші можливості. Ти не виживеш, чоловіче. Ти не віриш? Тоді подивіться на нашу зброю. З президентом росії треба так розмовляти, а не якоюсь дипломатією", - підсумував Валенса.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, чинний президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна готова стати гарантом безпеки України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності