• Головна
  • Новини
  • Американський генерал закликав надати винищувачі для ЗСУ

Американський генерал закликав надати винищувачі для ЗСУ

Американський генерал закликав надати винищувачі для ЗСУ

Генерал-майор Девід Болдуїн, командувач Національною Гвардією штату Каліфорнія, закликав чиновників країн Заходу якнайшвидше надати винищувачі Силам Оборони України для захисту від російського вторгнення.

Генерал-майор Девід Болдуїн, командувач Національною Гвардією штату Каліфорнія, закликав чиновників країн Заходу якнайшвидше надати винищувачі Силам Оборони України для захисту від російського вторгнення.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомило американське видання Politico, з журналістами якого поспілкувався високопоставлений військовий.

[caption id="attachment_32498" align="aligncenter" width="1024"] Генерал-майор Болдуїн
Фото: Associate Press[/caption]

У четвер, 2 травня, генерал Болдуїн під час пресконференції повідомив, що американські військові чиновники співпрацюють з українськими колегами над запитом Києва до західних країн щодо винищувачів, аби допомогти відбити російське вторгнення. Попри те, що запропонований українською владою варіант передачі ЗСУ радянських винищувачів MіГ-29 східноєвропейськими країнами в обмін на американські F-16 у березні так і не був реалізований через позицію адміністрації президента Джо Байдена, проте питання забезпечення Повітряних Сил ЗСУ не "зникає з порядку денного".

"Є багато хорошого в тому, що вони літають на МіГах, тому що вони вже навчені цьому, але якщо вони збираються використовувати літаки західного типу, то  обговорюється кількість, типи та можливості літаків, які можуть бути доступні", - сказав генерал Болдуін сказав.

[caption id="attachment_27869" align="aligncenter" width="1024"] Фото: Master Sgt. Paul Gorman
F-16 ВВС Національної Гвардії США в небі над Вісконсином[/caption]

За словами генерала, виряджання Україні радянських МіГів східноєвропейськими  союзниками є найкращим негайним рішенням, однак надалі постає питання забезпечення ЗСУ сучасними західними винищувачами. В Національній гвардії Каліфорнії, яка ще з кінця 90-их років тісно співпрацює з ЗСУ, зазначили, що фінальне рішення ухвалюватиме Білий Дім, однак на думку військових, надання Україні західних винищувачів було б вірним рішенням, особливо у довгостроковій перспективі.

"МіГи - найкраще негайне рішення для підтримки українців, але американські чи західні винищувачі - це варіанти, які слід вивчити якомога швидше", — заявив генерал-майор Болдуін.

Довідка: Генерал-майор Девід Болдуїн командує Нацгвардією Каліфорнії з квітня 2011-го року. Військову службу розпочав у 1984-у році, 1,5 року провів у Афганістані на посаді командувача тактичного командного пункту 101-ї повітряно-десантної дивізії. Окрім військової освіти здобув також диплом бакалавра мікробіології у Стенфордському університеті.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, Британія відправить Україні реактивні системи залпового вогню  M270.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності