• Головна
  • Новини
  • Ватикан випустив особливу монету для допомоги України

Ватикан випустив особливу монету для допомоги України

Ватикан випустив особливу монету для допомоги України

Весь прибуток від продажу спеціальної срібної монети, вартість якої становить 50 євро, піде на гуманітарну допомогу для України.

Ватиканський офіс філателії та нумізматики долучився до підтримки України, випустивши спеціальну срібну монету. Весь прибуток від її продажу спеціальної срібної монети піде на гуманітарну допомогу для України. Вартість однієї монети становить 50 євро.

Як інформує Lviv.Media, про це Офіс філателії та нумізматики повідомив на своєму офіційному сайті.

Як зазначають у відомстві, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України, і саме ця подія сколихнула весь світ, адже вперше за понад 70 років Європа стикнулась з конфліктом такого масштабу та інтенсивності.

"Перед очима всього світу постали образи, які ми сподівалися назавжди відкинути в темні глибини нашої пам'яті: натомість вони знову тут, свідчення божевілля людини проти людини, болю, страху, смерті. Зруйновані міста, зруйновані будівлі, зруйновані вулиці, зруйновані мости, зламані дерева, мертві люди, розділені сім'ї, плач жінок і мука дітей, старі, вирвані з домівок, масові вбивства, біженці, мільйони людей, які втікають, жах", - пишуть представники офісу.

Дизайн монети розробили дві італійські художниці Орієтта Россі та Даніела Лонго. На одній стороні монети зображена молода мама з двома дітьми, які втікають зі зруйнованого бомбами міста, а угорі напис одночасно кирилицею та латиницею PAX - MИP

"Все життя у валізі та м'яка іграшка в руках. Ці образи закликають нас до обов’язку гостинності та солідарності", - коментують в офісі.

З іншого боку монети зображено голуба миру, а знизу - герб папи Франциска та частина молитви про Христове милосердя для кожної людини, яка страждає через війну, прочитаної понтифіком під час загальної аудієнції 16 березня 2022 року.

Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш на своїй сторінці у Facebook назвав таку ініціативу "не просто символом, а справжнім жестом підтримки України на 100-й день війни".

Нагадаємо, 11 травня Папа Франциск зустрівся з дружинами двох офіцерів українського батальйону “Азов”, які на той момент захищали позиції на маріупольському металургійному заводі “Азовсталь”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності