• Головна
  • Новини
  • До Православної церкви України з УПЦ МП перейшло понад 600 громад

До Православної церкви України з УПЦ МП перейшло понад 600 громад

До Православної церкви України з УПЦ МП перейшло понад 600 громад

До Православної церкви України з УПЦ московського патріархату за 100 днів повномасштабного вторгнення російської федерації перейшли вже понад 600 громад. Про це предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав в ефірі телемарафону.

"Від часу Об'єднавчого собору вже є понад 1000 громад, а протягом трьох останніх місяців до Православної церкви України з боку московського патріархату доєдналися близько 600 нових громад. Ми чуємо практично кожного дня про те, що та чи інша громада в тій чи іншій області ухвалює відповідне рішення, проводить збори та більшість одноголосно приймає рішення про те, щоб долучитися до визнаної автокефальної помісної православної церкви", — сказав Епіфаній.

За словами предстоятеля ПЦУ, нині на духовному полі спостерігаються певні зрушення щодо єдності православних українців у єдиний вже визнаній помісній українській православній церкві.

"Бо всі українці у час випробувань війною повинні об'єднатися. Православні українці – в єдиній автокефальній православній церкві", — наголосив він.

Епіфаній наголосив на важливості діалогу з тією частиною вірних, які перебувають у російській православній церкві.

Нагадаємо, на Львівщині парафія УПЦ МП у селі Новий Кропивник, що у Дрогобицькому районі, перейшла у склад Львівської єпархії православної церкви України. Ініціаторами переходу стали парафіяни. Вони перейшли до ПЦУ разом із настоятелем о. Ярославом.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності