• Головна
  • Новини
  • Олімпіада у Токіо 2020 та досягнення українських олімпійців: цікаві деталі

Олімпіада у Токіо 2020 та досягнення українських олімпійців: цікаві деталі

Олімпіада у Токіо 2020 та досягнення українських олімпійців: цікаві деталі

«Відкрий для себе майбутнє» - офіційний слоган Олімпійських ігор.

З 23 липня до 8 серпня 2021 року у Токіо триватимуть тридцять другі літні Олімпійські ігри. Через скрутну епідеміологічну ситуацію у японській столиці захід відбудеться без глядачів.

На цих Олімпійських іграх будуть представлені нові види спорту такі як: баскетбол 3х3, фрістайл BMX ( трюкові велосипеди), Медісон (один із видів командних гонок на витривалість у велоспорті).

Також у програму змагань включили карате, скейтбординг, скелелазіння, серфінг та бейсбол. На попередніх Іграх в Ріо їх не було.

Чим особлива Олімпіада 2020

Олімпійське селище прийматиме атлетів в кімнатах з картонними ліжками та пластиковими матрацами. Усі вони придатні для переробки.

Медалі виготовлені із переробленої електроніки. Японці добровільно пожертвували понад 6.2 млн використаних телефонів, з яких добули 32 кг золота. Подіум для церемоній нагородження також виготовлений із переробленого пластику.

Талісман Олімпійських ігор отримав ім'я «Мірайтова», від японських слів "мірай" (майбутнє) і "това" (вічність). За задумом автора, талісмани мають об'єднати традиційні цінності з футуристичним зовнішнім виглядом.

Олімпійська емблема Олімпіади 2020 має вигляд кільця з візерунка шахівниці кольору індиго. Кожен прямокутник символізує різні країни і культури, а також різноманіття світу, об’єднане навколо спорту.

Ця Олімпійські ігри стануть першими, в яких візьме участь трансгендер. Новозеландська важкоатлетка Лорел Хаббард змінила стать з чоловічої на жіночу у 2012 році та пройшла генну терапію, згідно з вимогами Міжнародного олімпійського комітету.

На цих Олімпійських іграх виступлять 142 відкритих представників ЛГБТ+, що стане новим рекордом. На попередніх іграх в Ріо таких було 56, в 2012 в Лондоні – 23.

Олімпійський комітет Японії створить групу для відслідковування вороже налаштованих коментаторів в соцмережах вітчизняних спортсменів. Інформацію про кривдників передаватимуть слідчим органам.

Успіхи України на Олімпійських іграх

Олімпійська збірна команда України взяла участь у 7 зимових і 6 літніх Олімпійських іграх, починаючи з 1994 року.

Усього золоті медалі Олімпіад отримав 41 український спортсмен: 35 на літніх Олімпійських іграх і 6 на зимових.Абсолютною рекордсменкою є плавчиня Яна Клочкова. Вони виборола золото Олімпіади чотири рази. Гімнастка Лілія Подкопаєва, боксер Василь Ломаченко та веслувальник-каноїст Юрій Чебан олімпійські чемпіони двічі.

Призерами ставали 165 спортсменів — 80 чоловіків та 85 жінок. Вони змагалися у 22 видах спорту.

Усього було завойовано 37 золотих, 31 срібну і 60 бронзових медалей.

Нагадаємо, подивитися Олімпійські ігри 2020 у Львові можна буде у фан-зоні у внутрішньому дворику Ратуші.

Про львівських атлетів на Олімпіаді 2020 читайте тут.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності