• Головна
  • Новини
  • Угорщина вимагає виключити з санкцій патріарха Кіріла

Угорщина вимагає виключити з санкцій патріарха Кіріла

Угорщина вимагає виключити з санкцій патріарха Кіріла

Представник Угорщини на засіданні послів ЄС заявив, що його країна не проголосує за шостий пакет санкцій, якщо в ньому буде ім'я московського патріарха.

Представник Угорщини на засіданні послів ЄС заявив, що його країна не проголосує за шостий пакет санкцій, якщо в ньому буде ім'я московського патріарха. Таким чином Угорщина блокує ухвалення всього пакету, в якому зокрема є ембарго на російську нафту та санкції проти найбільшого російського банку.

Як інформує Lviv.Media, про це з посиланням на власні джерела у переговорній групі повідомляє авторитетне американське видання Bloomberg.

Зауважимо, після тривалих переговорів, зумовлених зокрема непоступливою позицією Угорщини, учора, 31 травня, Євросоюз погодив шостий пакет санкцій, який включає зокрема ембарго на російську нафту. Проте сьогодні, під час переговорів за закритими дверима представник Угорщини несподівано виснував нові вимоги.

[caption id="attachment_31961" align="aligncenter" width="1024"] Путін та патріарх Кіріл
Фото: European Times[/caption]

Будапешт вимагав виключити патріарха Кіріла, який очолює російську православну церкву і є відкритим прихильником війни та соратником кремлівського диктатора, зі списку підсанкційних осіб. За словами одного зі співрозмовників американських журналістів, ім’я Кирила не називали лідери на саміті на початку цього тижня. Угорщина також порушила незначні технічні проблеми, пов’язані із забороною на нафту. За словами чиновників, через несподіваний демарш Будапешту терміни схвалення пакета послами тепер невідомі.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, на Львівщині віряни Московського Патріархату спробували увірватись до храму ПЦУ

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності