• Головна
  • Новини
  • У Тернополі заборонили публічно співати російською мовою

У Тернополі заборонили публічно співати російською мовою

У Тернополі заборонили публічно співати російською мовою

Рішення виконкому міської ради стосується вуличних музикантів, та пов'язане з повномасштабною війною й геноцидом українського народу, який здійснює росія.

У Тернополі заборонили публічне виконання музичних творів російською мовою. Рішення виконкому міської ради стосується вуличних музикантів, та пов'язане з повномасштабною війною й геноцидом українського народу, який здійснює росія.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради.

Відповідне рішення виконавчий комітет Тернопільської міської ради ухвалив сьогодні, 1 червня, в рамках врегулювання виступів музикантів на вулицях міста. За словами міського голови Тернополя Сергія Надала, зараз у місті виступає велика кількість як місцевих музикантів, так і вуличних музик з інших регіонів, які знайшли прихисток в Тернополі. Зокрема під час виступів вони збирають кошти на потреби ЗСУ та інших підрозділів Сил Оборони України. Проте інколи це створює непорозуміння між музиками та мешканцями та провокує конфлікти й скарги тернополян на шум.

Відтак, міськвиконком своїм рішенням ухвалив перелік локацій в центрі та спальних районах, де вуличні музиканти можуть використовувати звукопідсилювальну апаратуру. Ознайомитись із ними можна за посиланням. Як зазначають у міській раді, виступати на одному місці один музикант може не більше 2 годин, а перерва між виступами різних музик має становити 30 хвилин.

Окремо міськвиконком Тернопіль звернув увагу на заборону виступів у двох критично важливих випадках, а саме:

  • заборони проведення виступів у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних засобів, а також у дні трауру, дні пам’яті та на час проведення культурно-масових заходів;
  • неприпустимості публічного використання творів російською мовою, в тому числі які провокують розпал ворожнечі на національному, релігійному ґрунті чи мають нецензурний характер.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, у Львові перевірили заклади на дотримання мораторію на російську музику

 

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності