На окупованих територіях катастрофічно бракує ліків

На окупованих територіях катастрофічно бракує ліків

Станом на зараз 235 українських лікарень працюють під окупацією

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко розповів про ситуацію у медзакладах, які перебувають на окупованих територіях. За його словами у лікарнях великий дефіцит ліків, медики не мають навіть фізрозчинів.

Він додав, що доставити гуманітарну допомогу до таких медичних установ наразі неможливо. Адже поки що не було жодного гуманіторного коридору, який би дозволив це зробити. росіяни обстрілюють волонтерів. Зокрема міністр розповів про випадки у Херсонській області, коли волонтери намагались доставити ліки у заклади охорони здоровʼя.

"Там обстрілюють і волонтерів, які допомагають міністерству завозити медичні препарати. На жаль, були і  летальні випадки. Тому, ризикувати людьми ми не можемо, і волонтери також не погоджуються",– розповів Ляшко.

Водночас Мінздоровʼя шукає шляхи відправки ліків на окуповану територію. Зараз тривають перемовини із Червоним Хрестом та ВООЗ. Віктор Ляшко каже, що росію слід змусити виконувати Конвенцію по захисту цивільного населення під час війни. У ній йдеться про те, окупаційний режим зобов'язаний забезпечити медикаментами заклади охорони здоров'я.

Додамо, станом на зараз 235 українських лікарень працюють під окупацією.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності