• Головна
  • Новини
  • УПЦ МП заявила про "самостійність" та виразила незгоду з патріархом кірілом

УПЦ МП заявила про "самостійність" та виразила незгоду з патріархом кірілом

УПЦ МП заявила про "самостійність" та виразила незгоду з патріархом кірілом

Про відділення від РПЦ поки не йдеться

Собор Української православної церкви Московського патріархату заявив про "самостійність та незалежність" УПЦ, йдеться в рішенні УПЦ МП.

"Собор ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви, що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви", — йдеться в документі.

Також в УПЦ виразили незгоду з позицією патріарха московського кіріла щодо війни в Україні.

"Собор звертається до влади України та влади Російської Федерації з проханням продовжувати переговорний процес та пошук сильного і розумного слова, яке б змогло зупинити кровопролиття", — пише УПЦ.

Водночас УПЦ МП закликали:

  • припинити силові захоплення храмів та примусові переводи парафій Української Православної Церкви.
  • усвідомити, що їхній канонічний статус, як він зафіксований у "Статуті Православної Церкви України", є фактично неавтокефальним і значно поступається свободам і можливостям у реалізації церковної діяльності, які передбачені Статутом про управління Української Православної Церкви.
  • вирішити питання канонічності ієрархії ПЦУ, адже для Української Православної Церкви, як і для більшості Помісних Православних Церков, є цілком очевидним, що для визнання канонічності ієрархії ПЦУ необхідне відновлення апостольської спадкоємності її єпископів.

Нагадаємо, голова Львівської ОВА Максим Козицький відповів на звернення Митрополита Львівського і Галицького Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Філарета. Той скаржився на порушення прав вірян і священиків УПЦ МП.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності