• Головна
  • Новини
  • Дружина командира полку "Азов" розповіла про умови, в яких утримують бійців

Дружина командира полку "Азов" розповіла про умови, в яких утримують бійців

Дружина командира полку "Азов" розповіла про умови, в яких утримують бійців

За його словами, полонені не зазнавали насильства

Захисники Маріуполя, що вийшли з "Азовсталі" "утримуються в задовільних умовах", розповіла The Gardian дружина командира полку “Азов” Катерина Прокопенко.

Командир батальйону “Азов” Денис Прокопенко зміг коротко зателефонувати своїй дружині Катерині, та сказав, що полонені не зазнавали насильства.

“Він сказав, що у нього все добре, і запитав, як я. Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні, їх годують та дають воду.  Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але на даний момент є треті сторони – ООН і Червоний Хрест – які контролюють ситуацію”, — сказала дружина командира.Більшість поранених бійців “Азову” утримуються у в’язниці в окупованому росіянами селі Оленівка. Менша група важкопоранених бійців перебуває в лікарні міста Новоазовська, також на окупованій території. Прокопенко сказала, що, наскільки їй відомо, нікого з бійців до Росії не вивозили.Щонайменше тисяча українських бійців минулого тижня були переміщені на територію, яку контролює росія, після того, як вони залишили металургійний завод “Азовсталь” у Маріуполі.Нагадаємо, при розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в Маріуполі, знайшли тіла 200 людей. Місцеві відмовились збирати та упаковувати тіла, МЧС росії теж залишило місце робіт.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності