• Головна
  • Новини
  • росія використовує ігри у телефонах для вербування українських дітей - СБУ

росія використовує ігри у телефонах для вербування українських дітей - СБУ

росія використовує ігри у телефонах для вербування українських дітей - СБУ

Служба безпеки України викрила спецслужби рф на використанні смартфон-ігор для вербування українських дітей. Як виявилось через гру, аби отримати віртуальний приз треба було фотографувати об’єкти військової та критичної інфраструктури.

"В одному з додатків учасники мають шукати так звані "коробки" з віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші. Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, об’єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів", - розповіли у СБУ.

Як з'ясували у Службі безпеки адміністрування цього застосунку має підконтрольна спецслужбам рф ІТ-компанія. Вона зареєстрована в одній з європейських країн і займається розповсюдженням інтерактивних платформ.

Таким чином, ворог використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів.

"У Кіровоградській області було затримано двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи", - додали у Службі.

В СБУ додають, що здійснюють комплексні заходи для блокування ворожого втручання в електронні системи офіційних мобільних додатків. Винні будуть притягнені до відповідальності.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності