• Головна
  • Новини
  • "Велодоріжки та трамвай": в ЛМР розповіли, як виглядатиме вулиця Миколайчука

"Велодоріжки та трамвай": в ЛМР розповіли, як виглядатиме вулиця Миколайчука

"Велодоріжки та трамвай": в ЛМР розповіли, як виглядатиме вулиця Миколайчука

За результатом архітектурного конкурсу у Львові визначили, як виглядатиме одна з головних вулиць північної частини міста після реконструкції. Втім, коли саме її чекати, наразі невідомо.

За результатом архітектурного конкурсу у Львові визначили, як виглядатиме вулиця Івана Миколайчука, одна з головних артерій північної частини міста, після реконструкції. Втім, коли саме чекати ремонту вулиці, наразі невідомо.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Архітектурний конкурс щодо реконструкції вулиці І. Миколайчука оголосили наприкінці минулого року на перспективу, адже станом на початок 2022-го року у Львові не був закінчений ремонт низки вулиць, роботи на яких почались ще у 2020-у році, напередодні місцевих виборів. 

"Це насправді безпрецедентний проект, тому що до цього часу конкурси на реконструкцію вулиці не проводились не лише у Львові, а й в Україні. Тепер ми маємо взірець роботи, коли архітектори разом із транспортними експертами організовують  вуличний простір. Це говорить про сам статус вулиці - йдеться не лише про дорогу, а й громадський простір, велосипедні та пішохідні доріжки, трамвайну колію тощо", - розповів головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

У проєкті реконструкції вулиці передбачені велодоріжки, а також смуга руху для громадського транспорту, спільна для автобусів та трамваїв. Зауважимо, що трамваї наразі курсують лише до початку вулиці Миколайчука, де має кінцеву зупинку маршрут №6, що сполучує північну частину Львова з головним Залізничним вокзалом.

Відтак, ймовірно в планах міської влади є добудова трамвайного полотна та продовження руху трамваїв далі вулицею, попри Клінічну лікарню швидкої допомоги до мікрорайону Щурата. За словами головного архітектора міста, наявність окремої смуги для громадського транспорту дозволить забезпечити безперешкодний зв'язок карет швидкої з лікарнею. Адже так вони зможуть оминати затори.

Участь у архітектурному конкурсі взяли архітектори зі Львова та Києва. Переможцем конкурсу обрано проєкт від львівського Інститут просторового розвитку - комунального підприємства, яке очолює радний міського голови Львова Олег Шмід. Друге місце посів авторський колектив з Києва, і третє - група львівських архітекторів.

"Журі обрали найбільш людино-орієнтований проект. Команда переможців пропонує розширити тротуари та утворити додаткові громадські простори вздовж вулиці за рахунок суміщення смуг трамваю зі смугами автобусів. Другий аспект вибору журі — це надавати перевагу прогресивним рішенням перед консервативними. Такі рішення запропонувала команда-переможець", - заявила Ольга Криворучко, член журі конкурсу, керівник архітектурної студії «urban ideas». 

Нагадаємо, Lviv.Media писав про те, які вулиці мали б відремонтувати у Львові цьогоріч.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності