• Головна
  • Новини
  • Як виїхати за кордон особам без громадянства пояснили в ДМСУ Львівщини

Як виїхати за кордон особам без громадянства пояснили в ДМСУ Львівщини

Як виїхати за кордон особам без громадянства пояснили в ДМСУ Львівщини

В міграційній службі Львівщини оформили довідки для виїзд за кордон особам без громадянства, які знайшли у Львові прихисток від російського вторгнення.

У Міграційній службі Львівщини оформили документи для виїзду за кордон двом жінкам без громадянства, які приїхали на Львівщину з окупованих територій Мелітополя та Херсона. З огляду на потребу у прихистку та виїзду до Європи особам, які не мають громадянства, у відомстві роз'яснили, як саме це зробити. 

Про це Міграційна служба Львівщини повідомила на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Працівники сектору централізованого оформлення документів для іноземців та ОБГ зустріли відвідувачів, оформили для них посвідчення осіб без громадянства для виїзду за кордон, а вже за деякий час видали його", - повідомляють у відомстві про швидку реакцію на звернення жінок, які знайшли у Львові тимчасовий прихисток від російської агресії. 

Як зазначають у міграційній службі, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон можуть отримати особи, які не перебувають у будь-якому громадянстві, постійно або тимчасово проживають на території України, але не мають проїзного документа. 

Крім того, у випадку дотримання попередніх критеріїв, для отримання посвідки на виїзд необхідно, аби особа, яка звертається за ним:

  • досягла шістнадцятирічного віку, - тоді оформлення здійснюється на підставі заяв-анкет, поданих ними особисто;
  • якщо ж особа не досягла шістнадцятирічного віку або визнана обмежено дієздатними чи недієздатними, оформлення здійснюється на підставі заяв-анкет одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників.

Як отримати документ для виїзду за кордон особі без громадянства під час військового стану? 

Як зазначають у Міграційній службі Львівщини, аби отримати послугу необхідно:

  • Подати до підрозділу ДМС необхідні документи;
  • Звернутися до територіального органу або підрозділу ДМС та отримати посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон

Детальніше з процедурою отримання такого документу можна ознайомитися на сайті Державної міграційної служби за посиланням.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, з 23 травня українці можуть отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності