• Головна
  • Новини
  • Україна виключає згоду на припинення вогню з рф — Подоляк

Україна виключає згоду на припинення вогню з рф — Подоляк

Україна виключає згоду на припинення вогню з рф — Подоляк

Україна виключає згоду на припинення вогню з рф і будь-яку угоду з Москвою, що передбачає визнання захоплення української території. Про це розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Reuters.

"Війна не зупиниться (після будь-яких поступок). Просто її на якийсь час поставлять на паузу. Через деякий час, з новою силою, росіяни наростять своє озброєння, живу силу і відпрацюють свої помилки, трохи модернізуються, звільнять багатьох генералів... і почнуть новий наступ, ще більш кривавий і масштабний", — сказав Подоляк.

Він визнав, що позиція Києва щодо війни стає все більш безкомпромісною. За його словами, росія може завдати сильнішого удару у відповідь після будь-якої перерви в бойових діях.

Також він назвав заклики Заходу до термінового припинення вогню "дуже дивними", оскільки тоді війська РФ залишаться на окупованих територіях.

"(Російські) сили повинні покинути країну, і після цього стане можливим відновлення мирного процесу", — зазначив радник глави Офісу президента.

Він переконаний, що припинення вогню зіграє на руку Кремля, оскільки вони хочуть зафіксувати якісь військові успіхи.

Нагадаємо, нещодавно радник голови ОПУ Михайло Подоляк повідомив, що переговорний процес між Україною та РФ призупинений, оскільки після стамбульського комюніке не було якогось суттєвого просування. Він зазначив, що перемовини буде поновлено, а модератором може стати президент України Володимир Зеленський.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності