• Головна
  • Новини
  • До Львова приїхав офіцер розвідки США, який спеціалізується на дронах (фото)

До Львова приїхав офіцер розвідки США, який спеціалізується на дронах (фото)

До Львова приїхав офіцер розвідки США, який спеціалізується на дронах (фото)

Брет Веліковіч за свою службу виконував спеціальні місії в Іраку та Афганістані з використанням дронів

В рамках відвідин України до Львова завітав офіцер американської розвідки Брет Веліковіч, який за свою службу виконував спеціальні місії в Іраку та Афганістані з використанням дронів. Втім, цього разу його місія стосувалась гуманітарної складової, зокрема забезпечення українських захисників якісними аптечками.

Про візит американського спецпризначенця повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

 "Під час зустрічі з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким та заступником голови Львівської облради Юрієм Холодом американський офіцер розповів, що приїхав в Україну після 24 лютого як представник Українського Конгресового Комітету США для того, щоб допомагати українським військовим необхідним обладнанням, а також військовими аптечками, які закупляє Конгрес", - повідомляють у пресслужбі ЛОВА. 

Крім того,  під час зустрічі з очільником Львівщини Брет Веліковіч продемонстрував військовий дрон вартістю близько 1 млн грн. Він призначений для забезпечення робіт з розмінування та виявлення пошкоджень, завданих ракетними ударами.  Вже незабаром 1 телевізор та 100 аптечок передадуть на Львівщину. Також  Максим Козицький домовився з представником Українського Конгресового Комітету США про подальшу співпрацю з укомплектуванням бійців Сил Оборони України аптечками. Зокрема сторони досягли домовленості щодо забезпечення Конгресом США медикаментами аптечних сумок, які для українських захисників шиють на Львівщині. Окрім того, сторони домовилися про співпрацю щодо формування військових аптечок для українських бійців – Конгрес постачатиме медикаменти для аптечних сумок, які шиють на Львівщині.

Довідка: Брет Веліковіч відомий тим, що виконував спецзавдання в Іраку та Афганістані, зокрема, саме з використанням дронів. Після завершення військової кар’єри заснував проєкт, у межах якого за допомогою дронів відстежували браконьєрів у Кенії та Сомалі.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, 18 травня на Львівщину прибув Секретар з міждержавних відносин Святого Престолу, Архієпископ Пол Річард Галлаґер.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності