• Головна
  • Новини
  • ДБР виявило в Україні бізнес російського олігарха з оточення путіна (відео)

ДБР виявило в Україні бізнес російського олігарха з оточення путіна (відео)

ДБР виявило в Україні бізнес російського олігарха з оточення путіна (відео)

Підприємство, яке виготовляє будівельні матеріали, належить колишньому члену верхньої палати російського парламенту, який з отриманих в Україні прибутків сплачує податки в державі-терористі

Державне бюро розслідувань виявило на Київщині підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, яке входить до холдингу ЛСР російського олігарха Андрія Молчанова, відомого своїми тісними стосунками з владою держави-терориста. 

Про це ДБР повідомляє на своєму офіційному сайті.

"Російська комерційна структура є великим платником податків на території країни-агресора. Тож, за рахунок отриманих коштів від українського товариства, сплачувалися податки та збори до бюджету країни-окупанта, фінансувався її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс під час агресії проти нашої держави", - зазначають у держбюро розслідувань 

Працівники ДБР провели низку обшуків, зокрема за  місцями проживання директора та бухгалтерів, офісних приміщень та промислових об’єктів підприємства, пов’язаного із російським капіталом. Наразі триває слідство за двома статтями Кримінального кодексу України під керівництвом Офісу Генерального прокурора. 

Зауважимо, що власник холдингу ЛСР Андрій Молчанов входив станом на 2017-й рік до сотні найбагатших росіян. У 2007-у році він працював заступником міністра соціального розвитку Михайла Зурабова, який з 2010-го по 2016-й роки був російським послом в Україні. З 2008-го і по 2013-й Молчанов був членом "Ради Федерації", яка формально виконує роль верхньої палати російського парламенту.

Як повідомляє ДБР, у 2018 році Міністерство фінансів США внесло холдинг ЛСР та його генерального директора до т. зв. «кремлівського списку» – переліку суб’єктів (фізичних та юридичних осіб), безпосередньо наближених до президента російської федерації владимира путіна.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, СБУ заблокувала роботу заводу у Дніпрі, який постачав військові запчастини ворогу.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності