Парламент Фінляндії проголосував за вступ до НАТО

Парламент Фінляндії проголосував за вступ до НАТО

Відповідне рішення підтримали 188 з 200 депутатів фінського парламенту

Фінський парламент проголосував за заявку Фінляндії до НАТО абсолютно більшістю голосів. Депутати рішуче підтримали звіт комітету із закордонних справ, згідно з яким Фінляндія має звернутися до НАТО для посилення своєї безпеки.

Про це повідомляє фінський інформаційний портал YLE.

Рішення про приєднання Фінляндії до Північноатлантичного Альянсу  підтримали 188 депутатів з 200. Проти виступило 8 парламентарів, і ще 3 були відсутні. Усі вони представляють ліву опозицію, окрім одного відсутнього депутата центриста.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо привітав рішення парламенту про приєднання до НАТО. Зараз фінський лідер перебуває з державним візитом у Швеції, тому остаточне рішення про приєднання він ухвалить у дистанційному режимі.

З вчорашнього ранку в парламенті обговорюють НАТО. Вчорашні дебати в ефірі тривали понад 14 годин, загалом прозвучало 212 промов. За даними, зібраними Yle, вчора не виступили лише 37 депутатів..

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, 15 травня керівництво Фінляндії офіційно повідомило про намір подати заявку на вступ до НАТО.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності