• Головна
  • Новини
  • російська пропаганда поширює фейк про евакуацію з Азовсталі

російська пропаганда поширює фейк про евакуацію з Азовсталі

російська пропаганда поширює фейк про евакуацію з Азовсталі

Пропагандистські медіа держави-терориста розповсюджують брехливу інформацію про евакуацію поранених українських захисників на територію ОРДЛО

Пропагандистські медіа держави-терориста розповсюджують брехливу інформацію про евакуацію поранених українських захисників на територію ОРДЛО.

Про черговий фейк російської пропаганди повідомив телеграм-канал "Оперативний ЗСУ", який опублікував фото повідомлень ЗМІ держави-терориста, діяльність яких заборонена на території України.

З посиланням на російське міноборони пропагандистські ЗМІ стверджують про домовленість. яка ніби то була досягнута безпосередньо з захисниками Маріуполя стосовно евакуації поранених бійців з заводу "Азовсталь" до Новоазовської районної лікарні на території, яку ще від 2014-го року контролю російські окупанти. Відповідний інформаційний вкид російські ЗМІ почали сьогодні, 16 травня.

Проте відомо, що станом на сьогоднішній вечір жодної офіційної інформації з українського боку, яка б підтверджувала таку евакуацію, немає. Закликаємо читачів бути уважними та не довіряти жодній інформації, яку поширюють ЗМІ держави-агресора.

Хронологія оборони Маріуполя

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, український гурт Kalush Orchestra, який цьогоріч виграв Євробачення з рекордною кількістю голосів глядачів, зі сцени міжнародного пісенного конкурсу закликав весь цивілізований світ врятувати захисників Маріуполя, які тримають оборону на руїнах заводу “Азовсталь”. Вже на ранок у “відповідь” на це росіяни застосували проти оборонців “Азовсталі” заборонені міжнародними конвенціями фосфорні боєприпаси.

Від початку повномасштабного вторгнення росії Маріуполь перебуває під обстрілами, а з кінця лютого місто опинилось в оточенні російських військ. Попри значні втрати, яких завдав загарбникам полк “Азов” та інші підрозділи, що боронять Маріуполь, ворогу вдалось увійти на територію міста. застосувавши безпрецедентні вогневі засоби. За даними міської ради Маріуполя, кількість загиблих містян  перевищила 20 тисяч мешканців. Це стало наслідком прицільних обстрілів з важкої зброї житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, а також воєнних злочинів росіян.

Після тривалих переговорів 1 травня розпочалась евакуація цивільних з території заводу “Азовсталь”, який став останнім бастіоном оборони Маріуполя. 3 травня загарбники продовжили штурм, застосувавши надпотужні авіабомби по території комбінату, де в укриттях ховається цивільне населення.

4 травня командир полку “Азов” підтвердив інформацію про те, що російські війська увійшли на територію “Азовсталі”. Вчора, 5 травня, бійці “Азову” звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням евакуювати цивільних та поранених військових з “Азовсталі”.

На ранок 6 травня з території комбінату вдалось евакуювати близько 500 цивільних, про що повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Водночас українські захисники, з поміж яких чимало поранених, продовжують перебувати на території комбінату.

За даними полку “Азов”, станом на 14 травня лише бійці полку спецпризначення під час оборони Маріуполя знищили понад 6 тисяч російських військових, 78 танків та понад 1000 одиниць іншої бронетехніки. Зауважимо, що окрім азовців оборону у Маріуполі продовжують тримати морські піхотинці, бійці Нацгвардії та прикордонної служби, а також інших українських силових структур та підрозділів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності