• Головна
  • Новини
  • Українка, яка облила російського посла фарбою, залишила Варшаву через масові погрози вбивства

Українка, яка облила російського посла фарбою, залишила Варшаву через масові погрози вбивства

Українка, яка облила російського посла фарбою, залишила Варшаву через масові погрози вбивства

Активістка Ірина Земляна розповіла, що через безперервні дзвінки та погрози у месенджерах не може навіть користуватися телефоном

Активістка Ірина Земляна, яка знайшла прихисток від повномасштабного російського вторгнення у Польщі, після інциденту з російським послом на 9 травня почала отримувати сотні погроз. І якщо спочатку дівчина просто не реагувала на них, згодом ситуація стала реально загрозливою то ж їй довелося залишити Варшаву під охороною.

Про це Ірина Земляна розповіла на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Росіяни виявилися дуже нєжними, і готові вбивати за те, що їх посол трохи заляпався польським борщем, бо близько біля мене стояв. Мені надходять тисячі повідомлень з погрозами. Такої масованої атаки я не бачила ніколи у своєму житті", - пише дівчина.

За словами Ірини, у перші години після акції всі її дані включно з номером паспорту, адресою проживання в Україні, номером телефону, імейлом, всіма обліковими записами соцмереж було викладено в російські телеграм канали із закликом фізичного знищення дівчини. Понад те, її додали до російської бази "військових злочинців", де є перелік українських захисників. Як говорить сама Ірина, перебувати в одному списку з такими героями для неї честь.

"Повідомлення надходять з погрозами мене вбити, покалічити, згвалтувати ітд, а також купа образ. Абсолютно ВСІ мої месенджери завалені повідомленнями. На мій телефон раз в три хвилини звонить невідомий номер, на імейл приходить лист кожну хвилину, вся пошта завалена вщент (поки не розумію, як працювати), телефоном неможливо користуватися. В інстаграмі за пару годин підписалося 25 тис ботів ну і всяке таке", - розповідає про кампанію цькування Ірина Земляна.

Дівчина разом зі своїм адвокатом заявила про погрози до польської поліції. Правоохоронці повідомили Ірині, що на їх думку ситуація серйозна. Зрештою, вона була змушена залишити Варшаву у супроводі охорони.

"За наполяганням тих, хто займається моєю безпекою я не можу давати жодних коментарів на цю тему. Ніколи не думала, що мені доведеться втікати двічі", - підсумувала свою ситуацію активістка.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media, 9 травня, під час проби посланця держави-терориста покласти квіти до меморіалу радянських солдат у Варшаві, Ірина Земляна на знак протесту проти російського лицемір'я облила себе штучною кров'ю, частина якої потрапила і на посла.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності