ЗСУ виграють битву за Харків

ЗСУ виграють битву за Харків

Перелом у битві за друге найбільше місто України відзначають одразу декілька авторитетних джерел

Бої за Харків тривають від першого дня повномасштабного російського вторгнення. Сьогодні, 14 травня, перелом у боях став очевидним на користь Сил оборони України після того, як частини ЗСУ вийшли на окремих ділянках до державного кордону та пішли у контрнаступ в напрямку Ізюма.

Першим про перехід ЗСУ у контрнаступ в бік Ізюму повідомив у своєму телеграм-каналі очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Найгарячішою точкою залишається Ізюмський напрямок, там наші Збройні сили перейшли в контрнаступ, ворог у деяких напрямках відступає. І це є результатом характеру наших Збройних сил. Перемога буде за нами", – повідомив він, та закликав мешканців звільнених сіл  й містечок не спішити повертатись до дому, адже окупанти відступаючи мінують "абсолютно все".

Крім того, про фактичну перемогу у битві за Харків повідомив американський Інститут вивчення війни.

"Російські військові, ймовірно, вирішили повністю відійти зі своїх позицій навколо Харкова через українські контрнаступи та обмежену доступність підкріплень", - повідомляють там. 

Українські контратаки американські аналітики визначили як цілком успішні, і констатували нездатність ворожих сил на цьому напрямку чинити потужний спротив, не говорячи вже про наступ в бік Харкова.

"Таким чином, видається, що Україна виграла битву за Харків. Українські війська перешкодили російським військам оточити, не кажучи вже про захоплення Харкова, а потім вигнали їх з міста, як це робили російські війська, які намагалися захопити Київ", - резюмують вони.

За даними американських аналітиків, вихід до державного кордону по всій території Харківської області може створити загрозу для постачання російського угруповування в районі Ізюма, що може остаточно зірвати плани окупантів щодо наступу на Донбасі.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv.Media з посиланням не Генеральний штаб ЗСУ, з огляду на неможливість утримання своїх позицій російські війська поступово відступають від Харкова.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності