Росія нарощує систему ППО в Криму – Генштаб

Росія нарощує систему ППО в Криму – Генштаб

Також зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з білорусі

Триває сімдесять восьма доба повномасштабної війни в Україні. Окупанти продовжують вести наступальні дії у Східній операційній зоні. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводить.

"За наявною інформацією, продовжується другий етап перевірки готовності підрозділів збройних сил республіки білорусь під керівництвом начальника генерального штабу. Проведено планову перевірку готовності системи оповіщення", - розповідають у Генштабі.

Також продовжується зберігатися загроза ракетно-бомбових ударів з білорусі по території України.

На Сіверському напрямку російські військові продовжують забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Окупанти здійснювали обстріли прикордонних районів України.

"Імовірно ворог продовжить ведення демонстраційних дій на зазначеній ділянці державного кордону України та обстріли з території російської федерації з метою недопущення переміщення підрозділів наших військ на інші напрямки", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку ворог зосереджує свої зусилля, аби не допустити просування українських військових. Протягом доби росія обстрілювала позиції наших військових у населених пунктах Питомник та Руські Тиші.

На Слов’янському напрямку російські військові активних дій не проводили, однак зосереджували зусилля на поповненні своїх запасів. Також ворожі війська вели обстріли в районах населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Здійснював повітряну розвідку за допомогою БпЛА “Орлан-10”.

На Донецькому напрямку окупанти застосовували міномети, ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню та завдавали ракетно-бомбових авіаційних ударів з метою руйнування фортифікаційних споруд українських підрозділів.

"На Лиманському напрямку ворог намагається захопити ділянку місцевості на правому березі річки Сіверський Донець та закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка. Здійснював штурмові дії у напрямку населеного пункту Новоселівка, успіху не має", - розповідають у Генштабі.

На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжує штурмові дії в районі населеного пункту Воєводівка, успіху не має.

На Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках російські військові ведуть штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх військ, успіху не має.

У місті Маріуполі ворог завдає артилерійські та авіаційні удари, основні зусилля зосереджував на блокуванні українських підрозділів в районі заводу “Азовсталь”.

У районах Покровська, Слов’янська та Павлограда російські окупанти проводили повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не вів, продовжує утримувати зайняті позиції.

"Основні зусилля зосереджував на вогневому ураженні підрозділів наших військ та нарощуванні системи радіоелектронної боротьби", - розповідають військові.

Також повідомляється, що росія нарощує системи протиповітряної оборони у західній частині Кримського півострова. Майже на всіх напрямках російські військові продовжують зазнавати втрат.

Нагадаємо, Україна веде перемовини з росією щодо обміну поранених військових з “Азовсталі”. Вже відомо, що українська сторона збирається обміняти 38 важкопоранених бійців.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності