• Головна
  • Новини
  • У Верховній Раді розповіли про ситуацію з пальним в Україні

У Верховній Раді розповіли про ситуацію з пальним в Україні

У Верховній Раді розповіли про ситуацію з пальним в Україні

Ситуація з пальним не погіршується, однак до повного покриття дефіциту ще не близько. Про це повідомив Олександр Корнієнко, перший заступник голови Верховної Ради України.

Зокрема для швидкого вирішення дефіциту пального Парламент підвищив граничні ціни та зробив більш сприятливе регулювання.

Також уряд підписав угоди з європейськими країнами про безперешкодне постачання пального.

"Вчора підписали дуже важливу угоду із Польщею та з іншими європейськими країнами. Вони дозволять майже без черг і швидко пропускати до України бензовози і цистерни з дизельним пальним. І я думаю, що це пришвидшить процес насичення ринку", - розповів Корнієнко.

Олександр Корнієнко зазначив, що в Україні не залишилось потужностей, які могли б самі забезпечувати попит пального. Відтак бензин та дизель в Україну імпортуватимуть.

"Це буде імпорт. Він буде дорожчий і потрібно трохи часу, щоб його завезти. Всі приблизно кажуть те саме, що і я казав. Треба якийсь час, декілька днів, тиждень", - додав Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, Україна та Польща домовилися про бездозвільний проїзд вантажівок з пальним. Нові правила уже набрали чинності і їхніми перевагами можуть скористатися як українські, так і польські перевізники.

Однак, для бездозвільного в’їзду на територію Польщі перевізникам пального необхідно пройти реєстрацію

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності