• Головна
  • Новини
  • У Мінцифри закликають відмовитися від російського програмного забезпечення та обрати українське

У Мінцифри закликають відмовитися від російського програмного забезпечення та обрати українське

У Мінцифри закликають відмовитися від російського програмного забезпечення та обрати українське

"Сплачуючи навіть місячну підписку за будь-який російський продукт, користувач стає спонсором геноциду українців"

Міністерство цифрової трансформації закликає відмовлятися від російського програмного забезпечення, натомість обираючи українське. Про це повідомляє пресслужба відомства.

"Сплачуючи навіть місячну підписку за будь-який російський продукт, користувач стає спонсором геноциду українців. Кожен постріл та ракета в Україну оплачені з податків російських підприємств, зокрема IT-компаній", — пояснюють у міністерстві.

ReplaceRUwithUA — спільний проєкт Мінцифри та Netpeak, метою якого є закликати користувачів з України та світу відмовитися від програмного забезпечення російського походження та обрати українські альтернативи.

Експерти Netpeak зібрали та перевірили список українського програмного забезпечення, щоб ви могли швидше відмовитися від російського. Його можна переглянути за посиланням.

"Обираючи українське програмне забезпечення, ви ще й підтримуєте наших розробників та економіку країни під час війни. Тому підтримуймо Україну й український бізнес разом", — додають у Мінцифри.

Нагадаємо, в Україні запустили додаток, у якому можна відстежувати втрати ворога. Мобільний застосунок запустили на платформі iOS під назвою "Русский корабль иди нах@й".

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності