• Головна
  • Новини
  • 14 безпілотників та один літак знищила українська армія за минулу добу, - Генштаб

14 безпілотників та один літак знищила українська армія за минулу добу, - Генштаб

14 безпілотників та один літак знищила українська армія за минулу добу, - Генштаб

Розпочалась сімдесят друга доба війни. росія не припиняє наступу на сході. Все ще сподівається отримати сухопутний коридор із Кримом.

На Волинському і Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. Проте у підрозділах білоруській армії триває перевірка бойової готовності сил реагування.На Сіверському напрямку наразі спокійно. Однак у прикордонних районах України на територіях Брянської, Курської та Бєлгородської областей на позиціях та опорних пунктах утримується незначна кількість особового складу, озброєння та військової техніки росіян.На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстрілювати Харків з реактивної та ствольної артилерії.

"На базі Куп’янської міської лікарні в облаштованому окупантами шпиталі за наявною інформацією перебуває до 300 поранених", - розповіли у Генштабі ЗСУ.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує вести активні бойові дії.На Лиманському напрямку здійснює обстріли позицій наших військ.На Попаснянському напрямку основні зусилля зосередив на встановленні повного контролю над населеним пунктом Попасна та відновленні наступу на населені пункти Лиман та Сіверськ.

«У Маріуполі продовжує блокування підрозділів Сил оборони в районі “Азовсталі”. В окремих районах, за підтримки авіації, поновив штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу», - кажуть військові.

На Сєверодонецькому, Авдієвському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій не було. росіяни вели вогонь, щоб стримати українську армію та знищити її артилерію.На Південнобузькому напрямку армія рф утримує зайняті рубежі, посилює системи протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби. Обстрілює позиції наших військ.На півночі Херсонщини і Миколаївщини ворог здійснює обстріли населених пунктів, які залишив.

«Відмічено ведення противником повітряної розвідки в районах населених пунктів Олександрівка, Сергіївка, Володимирівка», - кажуть у Генштабі ЗСУ.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уразили п’ятнадцять повітряних цілей: чотирнадцять безпілотних літальних апаратів типу “Орлан” та один літак.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, одинадцять одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки противника.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності