• Головна
  • Новини
  • Львівські прокурори оголосили підозру у воєнних злочинах двом російським солдатам

Львівські прокурори оголосили підозру у воєнних злочинах двом російським солдатам

Львівські прокурори оголосили підозру у воєнних злочинах двом російським солдатам

Розслідування звірств окупантів здійснює управління Служби Безпеки України у Львівській області

Як вдалось встановити представниками СБУ у співпраці зі слідчими Національної Поліції, підозрювані солдати окупантів здійснювали насилля над цивільними українцями у Київській області, під час першої фази повномасштабного вторгнення держави-терориста на територію України.

Про це інформує Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

"За даними слідства, на початку березня 2022 року, перебуваючи у тимчасово окупованому с.Бузова, Бучанського району Київської області підозрювані - військовослужбовці однієї з військових частин країни-агресора, незаконно вдерлися до одного із приватних будинків, де, погрожуючи вогнепальною зброєю, жорстоко поводилися з його мешканцями, які не брали участі у бойових діях та не мали зброї. Серед них були жінки та малолітні діти", - повідомляють там.

Як зазначають представники управління СБУ у Львівській області, фігуранти розслідування також вдавались до такого звичного для російської армії явища, як мародерство, погрожуючи фізичною розправою цивільним українцям для заволодіння грошовими коштами та майном потерпілих.

Такі дії можна кваліфікувати як  порушення законів та звичаїв війни, що є підставою для кримінального провадження згідно з ч. 1 ст. 438 КК України.

Як повідомляють львівські правоохоронці, наразі вирішується питання стосовно оголошення обох підозрюваних у міжнародний розшук.

Нагадаємо, як повідомляв Lviv Media, у боях за Україну загинув львів’янин Олександр Малевський.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності