• Головна
  • Новини
  • Що відомо про поїздку Анджеліни Джолі в Україну та де вона вже встигла побувати

Що відомо про поїздку Анджеліни Джолі в Україну та де вона вже встигла побувати

Що відомо про поїздку Анджеліни Джолі в Україну та де вона вже встигла побувати

Чи затримається акторка на Львівщині чи ні, наразі невідомо

Днями в Україну приїхала голівудська зірка та акторка Анджеліна Джолі. Розпочала свою поїздку жінка  саме зі Львова. Візит Джолі був настільки несподіваний, що навіть ООН не знало про поїздку акторки.

Перша локація, де помітили акторку — сихівська кав'ярня "Львівські круасани". Вона спокійно зайшла туди у супроводі одного охоронця та махала львів'янам, як ні у чому не бувало.

Водночас Джолі до України покликав голова Офісу Президента Андрій Єрмак, поїздку дуже ретельно приховували, а всі хто супроводжував жінку, підписали документи про нерозголошення візиту.

Після кав'ярні Джолі одразу ж вирушила на львівський залізничний вокзал, де поспілкувалась з волонтерами та місцевими. Наскільки просто вона говорила з ними та посміхалась — це здивувало кожного у соцмережах. Відвідала вона й школу-інтернат у Львові, і навіть встигла сховатися від повітряної тривоги. Акторка сказала — "Я не боюся".

Затримуватися у Львові Джолі не стала, водночас всі подумали — поїде у Київ. Однак жінка надала перевагу Бориславу, що на Львівщині. Вона відвідала навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ступенів "Гармонія". Саме там перебувають діти з евакуйованих територій Луганської області (Кремінської обласної спеціальної школи, Гірської обласної спеціальної школи, Кремінського ліцею №4).

Акторка поспілкувалася через перекладачів з дітьми та вихователями. Їй було важливо знати, як діти евакуйовувалися з Луганщини з початком воєнних дій та чи постраждав їх емоційно-воловий стан від побаченого.

"Я стала свідком стійкості, мужності та гідності українського народу перед обличчям терору та травм війни, яку вони не обирали. Вплив війни на покоління українських дітей є нищівним. Жодна дитина не повинна залишати свої домівки, бути свідком вбивства своїх близьких, страждати через обстріли і руйнування будинків", — сказала Джолі після візиту Львівської області.

Вже сьогодні посол доброї волі ООН, якою є Анджеліна Джолі, відвідала й біженців у навчально-реабілітаційному центрі "Джерело" у Львові.

"Передала частинку тепла усій спільноті "Джерела", усім нашим дітям та молоді, родинам, волонтерам та спонсорам, друзям та команді! І наш джерельний сувенір виготовлений молоддю з інвалідністю поїхав до Голлівуду", – зазначено в дописі "Джерела".

Водночас росіянам візит Джолі до України, звісно, не сподобався. Своє незавдоволення висловили Тіна Канделакі та Дмітрій Рогозін. Останній написав їй вірш та запропонував поїздку на Донбас. Образився, каже: "...подруга, ти мене розчарувала"...

Негативні коментарі були і під постами Джолі про Україну в її соціальних мережах. Актрису звинувачували в подвійних стандартах і пред'являли їй претензії щодо мовчання про Нагірний Карабах, Ірак, Афганістан, Югославію, Ємен, Сирію.

Водночас українців Джолі порадувала своїм візитом та навіть надихнула. Так, українські соцмережі поповнилися мемами про візит акторки до Львова. А дехто навіть "зісватав" жінку з радником керівника ОП Олексієм Арестовичем.

Надихнула Джолі й українських співаків. Так, Jerry Heil і Kalush Orchestra записали спільну пісню, у якій закликали зарубіжних жінок наслідувати приклад Джолі.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності