• Головна
  • Новини
  • У портах України заблоковано понад 4,5 млн тонн зерна - ООН

У портах України заблоковано понад 4,5 млн тонн зерна - ООН

У портах України заблоковано понад 4,5 млн тонн зерна - ООН

В українських портах заблоковано майже 4,5 млн тонн зерна. Так як морські шляхи України закриті окупантами, продукцію неможливо експортувати. Про це заявив представник Всесвітньої продовольчої програми ООН Мартін Фрік. Пише агентство dpa.

"В даний час майже 4,5 млн тонн зерна застрягли в українських портах і на судах і не можуть бути використані", – сказав Фрік.

Він зазначив, що ситуація ускладнюється ще й тим, що це зерно має потрапити не лише до іноземних споживачів, а й до простих мешканців України.

"Голод не повинен бути зброєю", – наголосив Фрік. 

Він закликав відновити постачання українського продовольства до інших країн, щоб пом'якшити глобальну продовольчу кризу.

Нагадаємо, сьогодні росіяни завдали щонайменше трьох ракетних ударів по двох громадах у Дніпропетровській області сьогодні вранці. Ракета влучила в елеватор. Зруйнувала склад з зерном. Через війну в Україні понад 30% сільськогосподарських полів не використовуватимуть для посіву зернових. Триваючі бойові дії можуть спровокувати глобальну продовольчу катастрофу. Про це повідомили в Управлінні ООН із координації гуманітарних питань.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності