У Польщі вперше пересадили донорське серце українці

У Польщі вперше пересадили донорське серце українці

Дівчина довгий час страждала на серцеву недостатність

Уперше у Польщі пересадили донорське серце українці. Про це повідомляє Національний рух "За трансплантацію".

"Польща — це країна, яка щоденно з моменту вторгнення росіі в Україну дарує українцям підтримку - моральну і матеріальну, - допомагають зброєю і ліками, прихистила наших дітей і жінок. Але найвищий дар це, все ж таки, донорство", — йдеться у повідомленні.

У Національному русі "За трансплантацію" додали, що в Україні з початком війни багато пацієнтів залишились без медичної допомоги, і багато пацієнтів, які потребують пересадки органів, також. Водночас громадяни Польщі знову показали свій найбільший прояв людяності — коли після смерті серце поляка підійшло дівчині з України, вони не задумуючись зробили пересадку і врятували їй життя.

"Юлія вже довгий час страждала на серцеву недостатність. Її серце не могло повноцінно забезпечувати кровопостачання організму, через рідку форму кардіоміопатії. Дівчина чекала на донора та операцію. Однак війна все змінила. Для мільйонів людей, та 36-річної мешканки України, яка у важкому стані вона потрапила до Польщі. Операція пройшла успішно, зараз українку чекатиме довгий період відновлення та реабілітації", — поділились у русі.

Там також нагадали, що раніше пересадок українцям не робили, бо Україна не є членом жодної міжнародної організації, яка координує трансплантації у різних країнах.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності