• Головна
  • Новини
  • Польща не братиме участі в мирній угоді, яка включатиме здачу українських територій РФ

Польща не братиме участі в мирній угоді, яка включатиме здачу українських територій РФ

Польща не братиме участі в мирній угоді, яка включатиме здачу українських територій РФ

Проєкт мирної угоди, який не розголошується, є документом українського авторства

Польща першою з потенційних держав-гарантів публічно заявила, що не братиме участь у такій мирній угоді, яка передбачатиме здачу частини території України. Про це сьогодні в інтерв’ю Gazeta.pl заявив Якуб Кумох, зовнішньополітичний радник президента Дуди та один з керівників президентської канцелярії Польщі.

"Якщо буде досягнуто мирної угоди, нас цікавить лише така, яка гарантує територіальну цілісність України та її незалежність. І лише такий документ, на який погоджуються українці. Росіяни хотіли б, щоб гарантії були повторенням Будапешта, а Україна б додатково визнала втрату Криму та Донбасу. Але це смішно. ", — сказав Якуб Кумох.

Дипломат наголосив, що проєкт мирної угоди, який не розголошується, є документом українського авторства.

"Польща не буде ухилятися від своєї відповідальності. Зараз ми обговорюємо проект угоди між Україною та державами-гарантами. Однак це лише початок шляху. Це - один із можливих шляхів припинення конфлікту", — пояснив він.

Нагадаємо, у роковини операції “Вісла” росія розповсюджувала фейки начебто Польща планує захоплення заходу України. Станіслав Жарін, прессекретар міністра-координатора спецслужб Польщі, цю інформацію повністю спростував.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності