• Головна
  • Новини
  • Зеленський вручив військовим та членам їх родин нагороди

Зеленський вручив військовим та членам їх родин нагороди

Зеленський вручив військовим та членам їх родин нагороди

Зеленський вчергове відзначає бійців ЗСУ

Володимир Зеленськийручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям ЗСУ, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин військових, удостоєних цього звання посмертно. Урочиста церемонія відбулася в Білому залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

"Ми будемо завжди вдячні всім, хто став на захист нашої держави в цій війні, розв’язаній Росією. І завжди будемо пам’ятати кожного й кожну, хто віддав життя за Україну й за кожного з нас", – зазначив Володимир Зеленський.

Нагороду отримав, зокрема підполковник Сергій Бурковський, який особисто керував підготовкою до знищення чотирьох мостів через водні перешкоди на напрямках просування підрозділів російських військ.

Нагороджений капітан Віталій Гураль особисто керував бойовими діями з метою недопущення просування сил противника в Чернігівській області, неодноразово планував та організовував здійснення вогневого ураження ворожих ударних груп Російської Федерації.

Старший лейтенант Дмитро Дозірчий 24 лютого поблизу міста Олешки Херсонської області прорвав оборону противника на мосту й забезпечив вихід колон своєї бригади з оточення.

Полковник Олександр Зугравий відзначився тим, що до війни сформував територіальну оборону в п’яти східних областях України, а з початком агресії РФ створив дієву систему розвідки й руху опору в Харкові та області. Завдяки вмілим діям офіцера було зупинено ворога в районі міста Куп’янська.

Володимир Зеленський також вручив орден "Золота Зірка"генерал-лейтенанту Сергію Наєву, який є командувачем Об’єднаних сил ЗСУ і з першого дня збройної агресії РФ на території України очолює визначене угруповання сил оборони. Безпосередньо під його керівництвом було сплановано й організовано застосування Збройних Сил України та інших сил оборони на Південному напрямку.

Володимир Зеленський заявив, що Україна битиме окупантів, поки не звільнить свою землю і своїх людей. Глава держави подякував усім, хто зараз перебуває на фронті, хто на своєму місці робить усе, щоб Україна перемогла.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності