• Головна
  • Новини
  • Протягом тижня Уряд вирішить питання з дефіцитом пального на АЗС

Протягом тижня Уряд вирішить питання з дефіцитом пального на АЗС

Протягом тижня Уряд вирішить питання з дефіцитом пального на АЗС

Уряд обіцяє протягом тижня вирішити питання з дефіцитом пального на АЗС. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду.

За словами Шмигаля, основна причина дефіциту пального є знищення ворогом паливної інфраструктури України та зупинка Кременчуцького нафтопереробного заводу.

"Сьогодні приймаємо зміни до державного регулювання цін на нафтопродукти, які дозволять протягом 7 днів вирішити питання дефіциту пального на АЗС", — зазначив Денис Шмигаль.

Додамо, великі мережі АЗС знову обмежили продаж пального через його дефіцит. Зокрема за інформацією видання Enkorr, наразі паливо продають з такими обмеженнями:

  • 20 л на одну автівку в разі заправки автомобіля бензином або дизелем;
  • 20 л пального на один автомобіль в конфігурації 10 л бензину плюс 10 л газу чи дизельне пальне/газ;
  • автогаз відпускається без обмежень;

Тим часом перший віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що через тиждень дефіцит буде ліквідовано, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи.

Однак вартість палива для українців зросте. Зокрема це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики, через складні маршрути та використання кількох видів транспорту.

Нагадаємо, початок повномасштабної війни, яку розпочала Росія проти України 24 лютого, сильно вразив економіку країни. Пошкоджена інфраструктура, окупація окремих регіонів, проблеми з логістикою, зупинка виробництв – ці та низка інших чинників призвели до суттєвого зростання цін. Про те, які товари здорожчали у Львові з початком війни читайте за посиланням.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності