• Головна
  • Новини
  • Римський центр допоможе Україні відновлювати культурні памʼятки, які постраждали від росіян

Римський центр допоможе Україні відновлювати культурні памʼятки, які постраждали від росіян

Римський центр допоможе Україні відновлювати культурні памʼятки, які постраждали від росіян

Підтримка потрібна не лише фінансова

Україна отримає іноземну підтримку для відновлення культурних памʼяток, які зруйнували російські загарбники. Таких обʼєктів у країні вже 250.

"Захистити об’єкти культурної спадщини в умовах війни дуже складно, адже маємо справу з особливо цинічними варварами — російськими військовими, для яких наші пам’ятки культури — одні із найважливіших мішеней на шляху до знищення української нації. Тому будь-яка допомога від фахівців з усього світу нам зараз згодиться: чи то фінансова, чи інформаційна, стосуватиметься вона того, як запобігти скоєнню військових злочинів проти об’єктів культури чи того, як реагувати на такі випадки", — коментує директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Тож Міністерство культури та інформаційної політики України домовилось з Міжнародним центром з дослідження, збереження та реставрації культурних цінностей про фінансову підтримку. А також про проведення тренінгів щодо першої допомоги культурній спадщині.

Нагадаємо, напередодні росіяни замінували археологічну пам’ятку світового значення – Кам’яну Могилу на Запоріжжі. Пагорб тисячоліттями служив вівтарем для відправлення релігійних обрядів. На території Кам’яної Могили збереглися кілька тисяч стародавніх наскельних зображень петрогліфів періоду від пізнього палеоліту до Середньовіччя.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності