• Головна
  • Новини
  • окупанти закидали багатотонними бомбами польовий шпиталь на "Азовсталі"

окупанти закидали багатотонними бомбами польовий шпиталь на "Азовсталі"

окупанти закидали багатотонними бомбами польовий шпиталь на "Азовсталі"

ворог всю ніч бомбив військовий польовий шпиталь, що на території заводу "Азовсталь" в Маріуполі. Там перебувають поранені українські захисники. Серед військовослужбовців є загиблі наново поранені та контужені. Про це повідомив полк "Азов".

"росіяни масово скидали багатотонні авіабомби, здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди. Потім, вже завдавши руйнувань, продовжували нещадно обстрілювати руїни з корабельної артилерії. Серед вже поранених військовослужбовців є загиблі, наново поранені і контужені", - йдеться у повідомленні.

Через ворожу атаку частина приміщення госпіталю завалилася. Зокрема серйозних пошкоджень зазнала операційна. Це, кажуть захисники, унеможливить тепер допомагати нашим воїнам навіть в тих умовах, що були раніше.

"Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та  пересувних  медичних установ, на них не мають здійснюватися напади! Захистом мають користуватися поранені та хворі, незалежно від того чи вони є цивільними, чи військовими особами (комбатантами). Пораненим мають надавати необхідну допомогу без будь-якої дискримінації", - додають в "Азові".

Військовослужбовці виклали відео, яке було знято одразу після обстрілу. На кадрах видно, як відкопують завалених загиблих військових, що перебували в шпиталі з важкими пораненнями та надають першу домедичну допомогу постраждалим.

Нагадаємо, заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар, “Калина”, розповів, що прийшлось пережити окупованому Маріуполю за останню ніч. Ворог використав авіаудари, фосфорні бомби, ракети, арти і все, що може використати варвар проти людства.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності