• Головна
  • Новини
  • "Слуга народу" виключила з фракції депутата, якого підозрюють у держзраді

"Слуга народу" виключила з фракції депутата, якого підозрюють у держзраді

"Слуга народу" виключила з фракції депутата, якого підозрюють у держзраді

Є підозра - чоловік співпрацює з окупантами

Народного депутата Олексія Ковальова виключили із фракції "Слуга народу". Його підозрюють у державній зраді та співпраці з окупантами у Херсонській області.

У партії є інформація, що Ковальов спілкується із російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації.

"Крім того, він не відвідує пленарні засідання Верховної Ради України, не бере участь у голосуваннях за важливі в умовах воєнного стану законопроекти. Адекватних пояснень щодо свого поточного статусу, поведінки і заяв депутат Ковальов керівництву фракції не надав", - додають у партії.

Також підкреслюють, що під час повномасштабного вторгнення Росії на тимчасово захоплених територіях (у тому числі в Херсонській області) окупаційні війська викрадають діючих та колишніх очільників органів місцевого самоврядування, педагогів, митців, керівників підприємств, проводять примусову мобілізацію чоловіків до окупаційних військ. З іншого боку, члени нашої партії, місцеві депутати, обрані від партії, організують мітинги проти окупації, на підтримку спротиву України, ризикуючи власним життям та свободою. На цьому тлі поведінка Ковальова є несумісною ані зі званням народного депутата України, ані тим більше – з членством у фракції "Слуга народу".

Тому політична партія "Слуга народу" та фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення щодо призупинення членства Олексія Ковальова у фракції.

Також вони закликали генерального прокурора Ірину Венедиктову та голову Служби безпеки України Івана Баканова порушити кримінальну справу, в рамках якої "ретельно та всебічно розслідувати" всі факти та обставини перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування із окупаційними військами.

Нагадаємо, в Україні посилили відповідальність за державну зраду та мародерство під час воєнного стану. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Так, тепер за державну зраду можуть карати довічним ув’язненням з конфіскацією майна. Мародерство каратиметься позбавленням волі до 15 років. Раніше за державну зраду карали ув’язненням на 15, а за мародерство – до 10 років.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності