• Головна
  • Новини
  • Фосфорні бомби, ракети та авіаудари: "Азов" про те, як пройшла ніч у Маріуполі

Фосфорні бомби, ракети та авіаудари: "Азов" про те, як пройшла ніч у Маріуполі

Фосфорні бомби, ракети та авіаудари: "Азов" про те, як пройшла ніч у Маріуполі

Заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар, "Калина", розповів, що прийшлось пережити окупованому Маріуполю за останню ніч. Відповідне відео він виклав у Телеграм. У ньому український захисник також звернувся до військово-політичного керівництва країни.

"Ця ніч це просто колосальна кількість авіаударів, фосфорних бомб, ракет, арти і всього що може використати варвар проти людства, - сказав "Калина". - Для всіх військових слова і дія це одне і теж. Тому нам важко усвідомити чому нам обіцяють та не діють".

Військові підрахували, що за 64 дні війни Росія лише в Маріуполі втратила техніки на 162 мільйони доларів, на боєкомплекти та літаковильоти окупанти витратили 288 мільйонів доларів.

"Загалом більше мільярда доларів без урахування витрат на паливо, екіпірування, мідяк, харчування та інше. Вдумайтеся ці гроші рівні можливості побудувати 163 школи, або 273 дитсадки, або 12 сучасних лікарень, 32 пологові будинки або 82 аптеки. Це лише Маріуполь. Я не говорю про Україну загалом. Не вірите в нашу статистику – запитаєте офіційну владу на росії скільки загинуло на крейсері Москва?", - додав Святослав Паламар.

Захисник звернувся до війсково-політичного керівництва держави.

"Я закликаю військово-політичне керівництво до рішучих дій по деблокаді чи евакуації  всіх тих, хто надіється і вірить в Батьківщину. Сьогодні я скажу не Маріуполь це Україна, а Україна - це Маріуполь!", - підкреслив Святослав Паламар.

Нагадаємо, у Маріуполі повітряні атаки на меткомбінат “Азовсталь” не стихають, тривають вуличні бої в напрямку від заводоуправління.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності