В Україні пропонують збільшити військовий збір до 3%

В Україні пропонують збільшити військовий збір до 3%

Однак деякі категорії населення можливо звільнять від сплати військового збору

На розгляд народним депутатам подали законопроєкт №7311 про зміни до Податкового кодексу. У законопроєкті пропонують, зокрема, збільшити розмір військового збору з 1,5 до 3 відсотків. Про це йдеться у тексті законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Разом зі збільшенням розміру військового збору з 1,5 до 3 відсотків пропонують тимчасово, на період воєнного стану звільнити від військового збору працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Разом з тим у законопроєкті пропонують встановити можливість відшкодування сум податку на додану вартість облігаціями внутрішньої державної позики та регулювати деякі питання благодійної допомоги.

Також законопроєктом на період воєнного стану врегульовуються деякі питання камеральних перевірок, подання звітності, обліку поворотної фінансової допомоги для платників єдиного податку третьої групи, що перейшли на особливий режим оподаткування, та питання ліцензування виробництва етилового спирту.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності