• Головна
  • Новини
  • окупанти замінували унікальну пам'ятку археології світового значення — Кам'яну Могилу

окупанти замінували унікальну пам'ятку археології світового значення — Кам'яну Могилу

окупанти замінували унікальну пам'ятку археології світового значення — Кам'яну Могилу

Кам’яна Могила перебуває в попередньому списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

росіяни замінували археологічну пам’ятку світового значення – Кам'яну Могилу на Запоріжжі. Пагорб тисячоліттями служив вівтарем для відправлення релігійних обрядів. На території Кам’яної Могили збереглися кілька тисяч стародавніх наскельних зображень петрогліфів періоду від пізнього палеоліту до Середньовіччя. Про це повідомив речник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Арєф’єв пише "Радіо Свобода".

Комплекс знаходиться поблизу Мелітополя. Так військові рф намагаються обмежити пересування місцевих жителів, які, на думку окупантів, можуть партизанити.

"Один із головних мелітопольських колаборантів Юрій Радьков, який поставив свого родича головою окупаційної міліції, повідомив місцевим про те, що лісиста місцевість і дороги до Кам’яної могили заміновані. За нашою інформацією, це насправді так, і окупанти намагаються не тільки обмежити пересування мирних жителів, а ще, імовірно, бояться, що ті почнуть партизанити", – цитує видання.

Окрім того, окупанти риють окопи в селах, які розташовані поблизу заповідника, а на джерелах у селищі Терпіння облаштовують табір чеченці.

Пагорб тисячоліттями служив вівтарем для відправлення релігійних обрядів. Окрім того, це унікальний геологічний об’єкт – останець піщаника Сарматського моря третинного періоду (14–12 мільйонів років до нашої ери), яке займало територію Чорного, Азовського та Каспійського морів.

Кам’яна Могила перебуває в попередньому списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та претендує на право включення до основного списку.

Нагадаємо, в одній з окупованих громад Запоріжжя рашисти погрозами змушують вчителів з 2 травня відновити навчання у школах. Викладати дітям повинні за російською програмою. Освітянам також наказано готувати у школах “свято” до 9 травня за всіма канонами ворожої пропаганди.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності