• Головна
  • Новини
  • На Кубку світу команда українських шпажистів з львів‘янином у складі виборола бронзу

На Кубку світу команда українських шпажистів з львів‘янином у складі виборола бронзу

На Кубку світу команда українських шпажистів з львів‘янином у складі виборола бронзу

Для львів'янина це дебютні змагання у команді на такому високому рівні

У Парижі завершився Кубок світу з фехтування на шпагах серед чоловіків. Команда українських фехтувальників виборола бронзову нагороду. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

У півфіналі українські спортсмени поступились переможцям турніру угорцям (42:45), а у поєдинку за третє місце перемогли олімпійських чемпіонів японців (40:39).

До складу команди входили кияни Ігор Рейзлін, Ян Сич, Нікіта Кошман, а також львів‘янин Віталій Свистіль. Для нього це дебютні змагання у команді на такому високому рівні. 23-річний Віталій Свистіль – студент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Він у десятці найрейтинговіших шпажистів України.

Додамо, львів’янин Віктор Легкодух здобув золоту медаль для України зі штовхання ядра на Іграх нескорених, що тривають у Нідерландах.

Учора збірна України зі стрільби, до складу якої входить двоє львів’ян, виборола друге місце на Іграх Нескорених 2022. А раніше Україна отримала перше золото у цьому сезоні Ігор Нескорених. Його здобув Родіон Сітдіков у штовханні ядра з результатом 9,46 м.

Крім золота, у перший день змагань українці вибороли срібло і бронзу. Призерами стали Артем Лукашук і Іван Герецун. Вони брали участь у змаганнях зі стрибків у довжину.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності