Російські твори можуть зникнути зі шкільної програми

Російські твори можуть зникнути зі шкільної програми

Однак мову для вивчення залишать

В Україні планують переглянути шкільну програми зі світової літератури та історії. Цим займеться спеціальна комісія з Мініосвіти.

Експерти мають визначити, чи залишати для вивчення учнями твори російських авторів. Таку заяву зробив голова освітнього комітету Верховної Ради Сергій Бабак.

«Є класичні твори, які вивчає весь світ, є Достоєвський, Чехов чи Толстой. Але вичищати те, що несе якусь пропагандистську частку, – це будемо робити. Класику, напевно, варто вивчати», - пояснив він.

Він також наголосив, що, власне, російську мову зі шкільної програми забирати не будуть. Хоча такі версії озвучуватись раніше, та, вважає Бабак, на практикі це неможливо. Адже порушуватиме права нацменшин в Україні.

Нагадаємо, напередодні Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь сказав, що російська мова може зникнути  з української школи вже з 1 вересня.

Він і наголосив наголосив на важливості перегляду навчальної програми з зарубіжної літератури, адже в ній досі велика увага приділяється вивченню російських письменників.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності