• Головна
  • Новини
  • У Мінцифри радять не говорити з родичами з окупованих територій про ворога

У Мінцифри радять не говорити з родичами з окупованих територій про ворога

У Мінцифри радять не говорити з родичами з окупованих територій про ворога

Це небезпечно

У Міністерстві цифрової трансформації дали рекомендації українцям, які мають родичів на окупованих територіях. Кажуть, що не можна обговорювати в телефонних розмовах переміщення росіян.

"Якщо ваші рідні, друзі чи знайомі перебувають на окупованій території, намагайтеся з ними не обговорювати телефоном чи в соцмережах пересування та дії окупантів. Це може бути небезпечно для їхнього життя", - кажуть у Мінцифри.

Натомість радять розповісти про чатбот єВорог.

"Так вони зможуть таємно поділитися цінною інформацією про геолокацію, пересування та дії ворога з нашими військовими", - наголошують у відомстві.

Головне, додають, повідомляти в чатбот про окупантів із безпечного місця та щоразу, як їх побачили.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві цифрової інформації розповіли, що не варто надсилати у соцмережах у месенджерах українцям, аби подбати про свою безпеку та не допомагати ворогу. Адже зараз ворог намагається заволодіти інформацією у кіберпросторі, також у людей можуть викрасти смартфон.

Тому у Мінцифри закликають бути уважними та не забувати про правила безпечного листування в соцмережах і месенджерах, ставити надійні паролі. Більше про правила за посиланням.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності