росіяни готують діпфейк із Володимиром Зеленським

росіяни готують діпфейк із Володимиром Зеленським

У ньому президент нібито висловлюватиме своє негативне ставлення до українських міст

Найближчим часом росіяни готуються запустити діпфейк з президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Завдяки діпфейку хочуть створити враження, що Володимир Зеленський висловлює своє негативне ставлення до українських міст, зокрема Маріуполя.

"Одним з улюблених технологічних прийомів пропагандистів в інформаційній війні став діпфейк. Це технологія штучно створених відео, які згенеровані за допомогою алгоритмів машинного навчання. Концепція діпфейків дуже проста. Фактично, потрібно перенести обличчя однієї людини на відео з іншою", — розповідають у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Там пояснюють, що для створення діпфейку збирають сотні годин відео з потрібною людиною. А далі починають роботу нейромережі, які й генерують потрібне зображення.

У Центрі Стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки також додають, що  16 березня росіяни оприлюднили фіктивну "заяву президента Володимира Зеленського", в якій він нібито закликав українців припинити боротьбу та скласти зброю.

Це відео активно поширювали проросійські Телеграм-канали та окремі ресурси, які теж були зламані хакерами.

Нагадаємо, росіяни розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ та використовують для листування популярні месенджери.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності