• Головна
  • Новини
  • Зеленський підписав закон про гарантування 100% банківських вкладів на час війни

Зеленський підписав закон про гарантування 100% банківських вкладів на час війни

Зеленський підписав закон про гарантування 100% банківських вкладів на час війни

Закон передбачає вирішити проблему реструктуризації боргових зобов’язань

Президент України підписав закон, який передбачає гарантування вкладів фізичних осіб в повному обсязі на час дії воєнного стану в Україні та протягом 3 місяців після його завершення. Про це повідомляє голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Законом передбачається вирішення проблеми реструктуризації боргових зобов’язань ФГВФО перед Міністерством фінансів України, а також підвищення гарантованої державою суми коштів за вкладами до 600 тис. грн", — пише Гетьманцев.

Крім того, Закон передбачає, що Ощадбанк стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набрання ним чинності.  Також він запроваджує 100% гарантію повернення вкладів у разі прийняття рішення про виведення банку з ринку протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім положень стосовно суми відшкодування коштів за вкладами у розмірі не менше 600 тисяч гривень, які набирають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Нагадаємо, нещодавно Верховна Рада ухвалила 21 законопроєкт. Коротко про найголовніші з них читайте у матеріалі Lviv.Media.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності