• Головна
  • Новини
  • росія готується до наступу і провокацій у Придністровському регіоні, - Генштаб

росія готується до наступу і провокацій у Придністровському регіоні, - Генштаб

росія готується до наступу і провокацій у Придністровському регіоні, - Генштаб

Нічні атаки українській армії вдалось відбити

Триває 47 доба війни в Україні. У Генеральному у Штабі ЗСУ передбачають: уже найближчими днями росія планує відновити наступ на Слобожанському напрямку. Йдеться, зокрема, про Харків. Ворог саме готує особовий склад свого війська до бойових дій.

"Особливу проблему ворог відчуває при комплектуванні посад водіїв та механіків-водіїв. Відбуття відібраного особового складу з пункту постійної дислокації заплановано на другу половину квітня цього року", - відомо українській розвідці.

Можливий варіант проведення росією провокацій на території Придністровського регіону Республіки Молдова. А також росіяни продовжать удари по об’єктах транспортної інфраструктури на території України, щоб вивести їз з ладу.

"На Слобожанському напрямку окремі підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та берегових військ північного флоту продовжують часткове блокування міста Харкова, тривають артилерійські обстріли окремих районів міста", - кажуть у Генштабі.

На Ізюмському напрямку триває повітряна розвідка місцевості. Для цього противник застосовує БПЛА “Орлан-10”. Дві російські групи намагались наступати на населені пункти Довгеньке та Дмитрівка, проте безуспішно, тому відступив.

На Донецькому напрямку противник все ще намагається взятив під контроль населені пункти Попасна, Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівка. росіяни пробували штурмувати район поблизу Золотого, однак українська армія відбила атаку.

У місті Маріуполь окупанти продовжують штурмові дії в районах заводу “Азовсталь” та морського порту. Користуються як артилерійським вогнем, там і авіаударами.

Обстрілював ворог позицій наших військ в районах населених пунктів Високопілля, Трудолюбівка і Мар’янське.

Загалом на території Донецької та Луганської областей захисники України за минулу добу відбиличотири атаки ворога, знищили п’ять танків, вісім одиниць броньованої, шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності