• Головна
  • Новини
  • Прикордонники розповіли, як ухилянти тікають за кордон

Прикордонники розповіли, як ухилянти тікають за кордон

Прикордонники розповіли, як ухилянти тікають за кордон

З початку повномасштабної війни українські прикордонники затримали майже 2 200 військовозобов'язаних чоловіків. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Частина чоловіків стали жертвами шахраїв. Вони користувались послугами анонімних каналів, які за незаконні послуги беруть гроші та зникають.

Деякі чоловіки намагаються підкупити прикордонників, або використовувати підроблені документи. Так, в них приписують собі чи дітям інвалідність, називають померлими своїх дружин чи дописують кількість дітей.

Більшість порушників намагаються подолати кордон поза пунктами пропуску за допомогою провідників.

"Днями правоохоронці затримали перевізника – громадянина Молдови, який на маленькому двомісному човні переплив Дністер, щоб забрати з України чотирьох чоловіків. Їх прикордонники теж затримали", - повідомляють у Держприкордонслужбі.

Однак буває й таке, що правоохоронці виявляли тіла чоловіків на берегах прикордонних водойм. Так само порушниками виявилися чоловіки, які стали жертвами негоди у Карпатах. Зокрема сімох чоловіків визволили зі снігового полону, двоє з них отримали обмороження та не могли самостійно пересуватись.

Повідомляється, що шестеро врятованих хотіли нелегально потрапити в Румунію, а сьомий виявився неповнолітнім провідником.

Нагадаємо, працівники ДБР спільно з СБУ затримали організатора схеми, який переправляв чоловіків призовного віку за кордон. За свої “послуги” чоловік просив заплатити 2100 доларів. Правоохоронці затримали чоловіка під час отримання неправомірної вигоди — 32 тис грн.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності