• Головна
  • Новини
  • Українців попереджають про викрадення даних через Telegram

Українців попереджають про викрадення даних через Telegram

Українців попереджають про викрадення даних через Telegram

Зловмисники крадуть історії листування та перелік контактів у Telegram

Українців попереджають про чергові кібератаки, пов'язані з отриманням доступу до облікових записів Telegram. Про це повідомляє Держспецзв'язку.

"Злочинці розповсюджували серед громадян України повідомлення зі шкідливими посиланнями на начебто вебсайт Telegram, щоб отримати несанкціонований доступ до облікових записів, зокрема і з можливістю перехоплення одноразового коду з SMS", — пишуть на сторінці Держспецзв'язку.

У результаті подібних атак зловмисники викрадають дані сесії, перелік контактів та історії листування в Telegram.

Українські кіберфахівці заблокували хостинг, з якого велися атаки, однак зловмисники "переїжджають" на хостинги рф. Громадян просять бути пильними та у жодному випадку не переходити за підозрілими посиланнями.

Також необхідно встановити додатковий пароль для двоетапної автентифікації в Telegram (разом із кодом, що надходить в SMS). Додатково необхідно у налаштуваннях Telegram завершити усі сеанси, крім поточного.

У разі отримання подібних повідомлень потрібно терміново інформувати кіберполіцію.

Додамо, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України розповів, як подбати про кібербезпеку під час війни. Розповідаємо про небезпечні посилання та кібербезпеку у Telegram у матеріалі Lviv.Media.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності