• Головна
  • Новини
  • На Луганщині ворожий снаряд влучив в цистерну з азотною кислотою

На Луганщині ворожий снаряд влучив в цистерну з азотною кислотою

На Луганщині ворожий снаряд влучив в цистерну з азотною кислотою

Речовина вражає очі та може призвести до втрати зору

У місті Рубіжне, що на Луганщині, окупанти влучили снарядом в цистерну з азотною кислотою. Отруйна хмара піднялася в повітря. Людей просять зачинити вікна та двері - це може бути небезпечно для їхнього здоров'я. Повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Ознаки отруєння кислотою - симптоми бронхіту, запаморочення, сонливість. Речовина вражає очі та може призвести до втрати зору.

"При важких отруєннях - набряк легенів. Для захисту від пари й туману азотної кислоти користуються протигазами", - вказано у дописі.При попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою 10-30 хв. Уражену шкіру обмивають водою із содою та милом. При проковтуванні азотної кислоти необхідне термінове промивання шлунка великою кількістю води."Вдягніть на обличчя захисні маски, пропитані содовим розчином! Слідкуємо за напрямом вітру та чекаємо на дощ!", - додав Гайдай.Нагадаємо, сьогодні в Луганській області працюватимуть гуманітарні коридори. Планують евакуювати більше тисячі мирних жителів. Зокрема і з міста Рубіжне. 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності