SMS-розсилка від абонента Ukraine безпечна – РНБО

SMS-розсилка від абонента Ukraine безпечна – РНБО

Однак пильності втрачати все одно не можна

Українці отримують повідомлення від абонента "Ukraine" із посиланням на сайт mywar.mkip.gov.ua. Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони повідомив про безпечність такого повідомлення.

"Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про безпечність такого повідомлення від Ukraine із посиланням на mywar.mkip.gov.ua, яке сьогодні отримали українці. mywar.mkip.gov.ua - це сайт, створений Міністерством культури та інформаційної політики України, щоб громадяни розповідали свої історії війни для всього світу. Акаунт, з якого було здійснено розсилку повідомлення під назвою "Ukraine", належить Держспецзв'язку", — пише держструктура.

 

ЦПД каже, що багато українців після надходження зазначеного повідомлення в мережі масово почали писати  повідомлення з наступним текстом: "Не відкривати, видаляти, це з метою отримання даних".

"Попереджаємо, що ці залякування не відповідають дійсності", — зазначає Центр протидії дезінформації.

Однак українців застерігають не втрачати пильності та при отриманні будь-яких повідомлень, що містять посилання, особливо з файлами-додатками у форматі xlsx, exe, zip. У жодному разі переходити за такими посиланнями не можна.

Нагадаємо, нещодавно Центр протидії дезінформації  повідомив, що ворог мінує тіла загиблих людей, коли відступає. Тож у жодному випадку не можна чіпати підозрілі предмети.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності