Вулицю у Ґданську перейменують на честь Маріуполя

Вулицю у Ґданську перейменують на честь Маріуполя

Після перемоги Ґданськ допоможе відбудувати Маріуполь

Одну з вулиць Ґданська перейменують на честь міста-героя Маріуполя. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Пропозицію назвати одну з вулиць Ґданська на честь українського міста-героя висунув мер Маріуполя Вадим Бойченко на сесії Ради Ґданська. За його словами, така підтримка стане символом того, що місто перебуває у серці кожного жителя польського міста та європейця.

Мер Маріуполя пообіцяв, що після закінчення війни у відбудованому місті з’явиться вулиця на честь Ґданська. Крім того, міський голова закликав міжнародних партнерів про допомогу у негайній повній евакуації жителів Маріуполя, а також про посилення допомоги з боку європейських держав.

Голова польського міста Олександра Дулькевич підкреслила, що жителі Гданська з захопленням говорили, що Маріуполь став прикладом розвитку, просування демократії та залучення інвестицій.

"Вчора у Брюсселі на засіданні Європейсько ради регіонів ми ухвалили тверде, однозначне рішення - допомагати гуманітарно біженцям, але й документувати всі факти злочинів проти людства" – зазначила Дулькевич.

Голова Ґданська  додала, що після війни місто допомагатиме у відновленні Маріуполя.

Додамо, вулицю, на якій розташоване посольство росії у Чехії теж перейменували на вулицю Українських героїв. Міст на цій вулиці назвали на честь Героя України Віталія Скакуна.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності