В Україні відновлять роботу заклади культури

В Україні відновлять роботу заклади культури

Робота театрів та концертних залів має підлаштуватись під умови воєнного стану

З 1 квітня в Україні почнуть працювати заклади культури. Після вимушеної перерви через війну вони знову зможуть приймати відвідувачів та глядачів.

Єдина умова - робота театрів та концертних залів має підлаштуватись під умови воєнного стану. Вони ж передбачають, що під час повітряної тривоги усі відвідувачі мають перейти до укриття. Тому кількість гостей заклади поки що обмежать, аби не наражати на небезпеку.

У Мінкульті також попередили, що на вході відвідувачам можуть влаштувати поверхневий огляд. Так перевірятимуть, чи не намагається хтось пронести заборонені предмети, які мжуть нашкодити іншим.

“Мистецтво - це не тільки невидимий місток, що поєднує реальність і світ фантазій, а й справжні ліки проти душевних ран. Їх українці отримали так багато, що годі й полічити. Тому діячі мистецтв готові працювати нон-стоп аби полегшити страждання людей від пережитих жахіть війни", - каже міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За якими графіком та з якими програмами працювати, кожен заклад вирішуватиме самостійно. Тож усі деталі можна дізнаватися на сайтах закладів.

Нагадаємо, луганські музиканти, які переїхали до Львова, вперше дадуть концерт. Концерт відбудеться 2 квітня, у суботу. Відвідувачів запрошують до Львівського органного залу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності