• Головна
  • Новини
  • В Україні можуть цілком заборонити московський патріархат

В Україні можуть цілком заборонити московський патріархат

В Україні можуть цілком заборонити московський патріархат

Усю власність таких церков пропонують націоналізувати

В Україні можуть зовсім зникнути церкви московського патріархату. Якщо депутати проголосують за відповідний законопроєкт, то діяльність таких церков стане незаконною.

"Метою ухвалення законопроекту є захист національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні", - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Законопроєкт у Верховній Раді напередодні зареєстрували від імені нардепки Оксани Савчук.

Обраниця пропонує, щоб Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра, Свято-Успенська Святогірська Лавра та інші архітектурні пам’ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні Московського патріархату, перейшли у власність держави.

Законопроєкт також передбачає, що уся без винятку церковна власність заборонених церков впродовж 48 годин з дня набрання чинності цього закону, інвентаризується і націоналізується.

"Релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", – написано у проекті.

Нагадаємо, на Львівщині храми, які досі належали до московського патріархату, поступово переходять під керівництво ПЦУ.

Зокрема, днями парафіяни Свято-Успенської громади села Речичани, Городоцького району на Львівщині, залишили московський патріархат та перейшли в Православну церкву України.

А кілька днів тому московський патріархат залишився без монастиря святого Онуфрія Великого в с. Межигір’я на Турківщині. Обитель разом з архімандритом Севастяном (Деркачем) перейшла до ПЦУ.

Також відомопро перехід до Православної Церкви України чоловічого монастиря у Львові та парафію у Червонограді.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності